НОВИНИ
Мобилна КИС има нов командир

Тържествен ритуал по сдаване и приемане на длъжността „Командир на Мобилна КИС“ се проведе на 7 октомври 2021 година, на строевия плац на формированието в Горна Малина.

 В присъствието на командира на Съвместното командване на силите генерал-майор Валери Цолов, временно изпълняващият длъжността майор Даниел Димчев сдаде длъжността на полковник Теодор Тодоров.

“Назначаването на полковник Тодоров на тази длъжност е израз на висока оценка от досегашната му дейност. Пред Вас стои дълъг и изпълнен с предизвикателства път, пред Вас стоят задачите да установите едно нормално и устойчиво темпо в Мобилната КИС за ефективно изпълнение на всички дейности по отношение на комуникационно-информационната поддръжка на Съвместното командване на силите. Да утвърдите и повишите авторитета на  Мобилната КИС в гражданското общество, така че всеки един офицер, сержант и войник да бъде горд, че служи в това формирование.

Желая Ви добро здраве и успех. Все така всеотдайно и отговорно изпълнение на поставените пред всички вас задачи“, с тези думи генерал-майор Валери Цолов се обърна към полковник Тодоров и го поздрави за назначаването му на новата длъжност.

Майор Димчев сдаде чисто и неопетнено знамето на формированието на командира на СКС, а той от своя страна връчи знамето на новия командир, който обеща да го пази.

В своето слово полковник Теодор Тодоров отбеляза, че приема тази длъжност с огромна отговорност и ясното съзнание, че пред него стои нелеката задача да бъде продължена традицията на неговите предшественици и, че предизвикателствата пред които ще се изправи са сериозни и изискват изключително много работа и последователност в действията.

„В своята работа ще разчита на професионализма, компетентността, дисциплината и отговорността на всеки един от Мобилна КИС, защото вие сте богатството на най-голямото формирование за осигуряване на полева комуникационно-информационна поддръжка в Българската армия“, допълни той.

На церемонията присъстваха още заместник-началника на щаба по ресурсите  на СКС полковник Юлиян Петров и офицери от Съвместното командване на силите.

 

Полковник Теодор Тодоров е роден на 06.02.1975 година в град Велико Търново.

През 1998 г. завършва ВВОВУ „Васил Левски  - Велико Търново със специалност „Свързочни войски“ и Военна академия „Г.С.Раковски“ с профил командно-щабен, специалност „Организация и управление на комуникационните системи“ през 2012 година.

Военната кариера на полковник Тодоров започва като командир на свързочен взвод в Горна Малина. През годините службата му преминава през различни командни длъжности. Той е първият командир на Националния мобилен модул по КИС на НАТО, което е и първото Натовско формирование в България.  Последната длъжност, която заема е главен експерт в отдел „Комуникационни мрежи и системи“ в Дирекция „Комуникационни и информационни системи“, Щаба на отбраната.

 

 

Тренировка на тема “Действие на органите от АИС „Преслав” в осигуряването на Съвместни сили, при преодоляване на последиците от използване на оръжия за масово унищожение и крупни промишлени аварии при подготовка, и провеждане на операция по защита на Република България“ се проведе в периода  23 и 24 септември 2021 г, под ръководството на Съвместното командване на силите.  По време на тренировката бяха активирани и трите подсистеми на АИС ... още
На 16 септември 2021 г. в Съвместното командване на силите (СКС) бе дадено началото на учебно-методическият сбор на главния сержант старшина Петър Симеонов с главни сержанти от пряко подчинените на СКС формирования. Сборът беше открит от заместник-командира на Съвместното командване на силите бригаден генерал Васил Лазаров, който акцентира върху обучението и подготовката на сержантите и изграждането им като способни лидери. Той подчерта ролята на главните сержанти при подпомогане на ... още
Тържествен ритуал по полагане на военна клетва за вярност към народа и Родината от новоназначени войници в Мобилна КИС се проведе на 2 септември 2021 г. Двадесет и осем военнослужещи прекрачиха прага на военното формирование за първи път в края на м. юли тази година, след проведен конкурс. Ритуалът по полагане на военна клетва започна с посрещане на бойното знаме на формированието. Клетвата бе ръководена от ВРИД командира на Мобилната КИС майор Даниел Димчев. Началникът на щаба на ... още
Ротация на българския военен контингент в операцията на Европейския съюз „Алтеа“ в Босна и Херцеговина се извърши в района на база Бутмир, Сараево. Новият национален командир, той и заместник-началник на щаба на операцията полковник Иван Иванов от Дирекция „Логистика“ на Щаба на отбраната прие правомощията от полковник Атанас Бакалов. По време на процеса на ротацията новият контингент се запозна с обстановката и изпълнението на задачите в района на ... още
СКС В МЕДИИТЕ