НОВИНИ
Мобилна КИС има нов командир

Тържествен ритуал по сдаване и приемане на длъжността „Командир на Мобилна КИС“ се проведе на 7 октомври 2021 година, на строевия плац на формированието в Горна Малина.

 В присъствието на командира на Съвместното командване на силите генерал-майор Валери Цолов, временно изпълняващият длъжността майор Даниел Димчев сдаде длъжността на полковник Теодор Тодоров.

“Назначаването на полковник Тодоров на тази длъжност е израз на висока оценка от досегашната му дейност. Пред Вас стои дълъг и изпълнен с предизвикателства път, пред Вас стоят задачите да установите едно нормално и устойчиво темпо в Мобилната КИС за ефективно изпълнение на всички дейности по отношение на комуникационно-информационната поддръжка на Съвместното командване на силите. Да утвърдите и повишите авторитета на  Мобилната КИС в гражданското общество, така че всеки един офицер, сержант и войник да бъде горд, че служи в това формирование.

Желая Ви добро здраве и успех. Все така всеотдайно и отговорно изпълнение на поставените пред всички вас задачи“, с тези думи генерал-майор Валери Цолов се обърна към полковник Тодоров и го поздрави за назначаването му на новата длъжност.

Майор Димчев сдаде чисто и неопетнено знамето на формированието на командира на СКС, а той от своя страна връчи знамето на новия командир, който обеща да го пази.

В своето слово полковник Теодор Тодоров отбеляза, че приема тази длъжност с огромна отговорност и ясното съзнание, че пред него стои нелеката задача да бъде продължена традицията на неговите предшественици и, че предизвикателствата пред които ще се изправи са сериозни и изискват изключително много работа и последователност в действията.

„В своята работа ще разчита на професионализма, компетентността, дисциплината и отговорността на всеки един от Мобилна КИС, защото вие сте богатството на най-голямото формирование за осигуряване на полева комуникационно-информационна поддръжка в Българската армия“, допълни той.

На церемонията присъстваха още заместник-началника на щаба по ресурсите  на СКС полковник Юлиян Петров и офицери от Съвместното командване на силите.

 

Полковник Теодор Тодоров е роден на 06.02.1975 година в град Велико Търново.

През 1998 г. завършва ВВОВУ „Васил Левски  - Велико Търново със специалност „Свързочни войски“ и Военна академия „Г.С.Раковски“ с профил командно-щабен, специалност „Организация и управление на комуникационните системи“ през 2012 година.

Военната кариера на полковник Тодоров започва като командир на свързочен взвод в Горна Малина. През годините службата му преминава през различни командни длъжности. Той е първият командир на Националния мобилен модул по КИС на НАТО, което е и първото Натовско формирование в България.  Последната длъжност, която заема е главен експерт в отдел „Комуникационни мрежи и системи“ в Дирекция „Комуникационни и информационни системи“, Щаба на отбраната.

 

 

Новоназначените в Мобилната КИС в Горна Малина войници се заклеха във вярност към Родината С посрещане на националното знаме започна тържествения ритуал по полагане на военна клетва за вярност към народ и Родина от новоназначените във формированието военнослужещи, днес 13 януари 2022 година. „Днешният ден е празничен за всички, но e с особено значение за Мобилната КИС, защото в нашите редици постъпват достойни млади хора, решили да се посветят в служба на Отечеството.“, ... още
Официалната прощална церемония по повод предстоящото приключване на мисията на групата за комуникационно-информационна поддръжка от Националния мобилен модул по КИС се проведе по заповед на командващия на Небойната мисия на НАТО в Ирак (NMI), генерал-лейтенант Майкъл Лолесгаард, днес 12.01.2022 г. В обръщението си към българските военнослужещи, командващият на мисията е заявил: “ За мен беше изключително удоволствие да работя с вас. Вие имахте най-трудната задача в мисията, с която се ... още
Тържеството започна с посрещане на бойното знаме на Мобилната КИС, след което командирът на Мобилната КИС полк. Теодор Тодоров прие тържествения строй на военнослужещите и ги приветства с началото на новата учебна година. "Ще запомним 2021 г. с изключително високата динамика, усложнената обстановка и критичното натоварване на личния състав. Година, в която за пореден път доказахме своята решимост и възможности при изпълнение на поставените ни задачи. Въпреки ... още
Тренировка на тема “Действие на органите от АИС „Преслав” в осигуряването на Съвместни сили, при преодоляване на последиците от използване на оръжия за масово унищожение и крупни промишлени аварии при подготовка, и провеждане на операция по защита на Република България“ се проведе в периода  23 и 24 септември 2021 г, под ръководството на Съвместното командване на силите.  По време на тренировката бяха активирани и трите подсистеми на АИС ... още
СКС В МЕДИИТЕ