НОВИНИ
Награди по случай 6 май – Деня на храбростта и Празник на Българската армия

„Има дати в нашата история, които ни зареждат с национална гордост и самочувствие, с нови духовни сили, енергия и патриотизъм.

Такава дата е 6 май - Деня на храбростта и празник на Българската армия.

На този светъл християнски празник Гергьовден ние коленичим смирено, за да почетем паметта на хилядите доблестни и храбри български воини отдали живота си в името на българските национални идеали, обединението на България и защитата на териториалната цялост и независимостта на Отечеството.

С българските воини в десетилетията и столетията назад ние можем да се гордеем. От полетата на Тракия, Добруджа, Македония и Поморавието българските воини, българските подофицери и офицери написаха едни от най-героичните страници на българската история.“ Това подчерта в приветствието си към личния състав командващият на Съвместното командване на силите генерал-майор Валери Цолов.

В този ден отдаваме заслужена почит и на загиналите при участието на Въоръжените сили в съвременните мисии и операции, поздравяваме днешните български воини, както и всички ветерани, отбеляза той.

За постигнати високи резултати, проявени инициативност и отговорност при изпълнение на служебните задължения с предметни награди и грамоти бяха отличени офицери, сержанти и цивилни служители от Съвместното командване на силите и подчинените военни формирования.

По случай празника генерал-майор Цолов връчи предметни награди и грамоти и от името на министъра на отбраната и началника на отбраната на военнослужещи от Командването.

Генерал-майор Цолов изказа благодарност от свое име и от името на ръководството на Съвместното командване на силите към военнослужещите и цивилните служители за всеотдайната им служба, професионализма, старание, за чувството за дълг и отговорност, при изпълнението на сложните и динамични задачи в тяхното воинско ежедневие.

„Нека закрилникът на Българската армия Свети Георги Победоносец да бди над вас и вашите семейства. Нека с чест защитаваме страната си, както са успявали хилядолетия назад нашите деди.”, пожела в заключение генерал-майор Цолов.

Комплексна тренировка на комуникационно-информационна система (КИС) на Българската армия се проведе на 1 и 2 юни 2022 година, като елемент от съвместната подготовка на органите и формированията за комуникационно-информационна поддръжка на оперативно ниво. На тренировката се отработиха задачи по изграждане на част от КИС за поддръжка на системата за командване и управление при провеждане на съвместна операция на територията на страната, като за първи път се тренираха въпроси по изграждане на ... още
За поредна година Националният военен учебен комплекс „Чаралица” участва  със свой щанд в  XVI международно изложение за отбранителни продукти и услуги „Хемус 22” в гр. Пловдив. В периода от 1 до 4 юни посетителите ще имат възможността да се запознаят със полевата тренировъчна система за реални симулации (DITS). Тя е предназначена за обучение и тренировка с реални действия на обучаемите, използвайки способностите за симулация и възможността за цялостен анализ ... още
Началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов и началникът на щабa на отбраната на Република Румъния генерал Даниел Петреску посетиха Съвместното командване на силите, днес 10.05.2022 г. Генерал Петреску и адмирал Ефтимов бяха посрещнати от командира на Съвместното командване на силите генерал-майор Валери Цолов във Военния команден център. По време на срещата бяха обсъдени актуални теми от региона, настоящите и бъдещи предизвикателства пред страните-членки на НАТО,  въпроси, свързани ... още
Командирът на Съвместното командване на силите генерал-майор Валери Цолов ръководи днес, 05.05.2022 година, видеоконферентната връзка на министъра на отбраната Драгомир Заков и началника на отбраната адмирал Емил Ефтимов с националните командири на военните контингенти в Босна и Херцеговина, Косово, Ирак и Мали. Събитието беше организирано от Съвместното командване на силите по повод предстоящия  празник на Българската армия и Ден на храбростта – 6-ти май. Българските ... още
СКС В МЕДИИТЕ