НОВИНИ
Бригаден генерал Валентин КРЪСТЕВ встъпи в длъжност началник на щаба на Съвместното командване на силите

Днес, 17 януари 2019 година, на официална церемония в Съвместното командване на силите бригаден генерал Валентин Кръстев встъпи в изпълнение на длъжността „началник на щаба на СКС”.

В присъствието на личния състав на щаба на Командването  и командирите на подчинените военни формирования, командващият на Съвместното командване на силите генерал-лейтенант Любчо Тодоров поздрави бригаден генерал Кръстев с назначаването на длъжността и изрази своята увереност, че той ще съумее по най-добрия начин, използвайки богатия си образователен и професионален опит, да се справи с предизвикателствата на новата длъжност и заедно, в екип ще продължат да изпълняват своите задачи  и да допринасят за утвърждаването на авторитета на СКС  у нас и в чужбина.

„За мен е голяма чест да бъда назначен на тази длъжност и в същото време огромна отговорност. Благодаря за оказаното доверие на висшето военно ръководство. Искрено се надявам на вашата подкрепа, ще разчитам на вашия професионализъм и работата ни в екип. Уверявам ви, че ще положа цялото си старание, знания и опит, за да изпълня успешно възложените задачи.” Това подчерта от своя страна бригаден генерал Валентин Кръстев.

По традиция, командващият на СКС генерал-лейтенант Любчо Тодоров връчи нагръдния знак на командването на бригаден генерал Валентин Кръстев с думите да го носи с гордост и чест и му пожела успешна реализация на новата длъжност.

 

_________________________________________________________________

Бригаден генерал Валентин Кръстев е роден на 02.10.1964 г., в с. Ценово, област Русе. Завършва ВНВУ"В.Левски", гр. Велико Ттърново през 1986 г.със специалност „Тилови войски-продоволствено и вещево снабдяване”, Военна академия „Г. С. Раковски” през 1995 година и Общовойсковия колеж по отбраната на Република Франция в Париж през 2004 г.        

 Военната си кариера започва през 1986 година като началник на продоволствено и вещево снабдяване в 105 артилерийски полк – Смолян, където за периода до 1990 година заема и длъжността помощник-началник на продоволствено, ГСМ и вещево снабдяване.  През периода 1991г. – 1993 г. е назначен на длъжност заместник-началник в 187 централен продоволствен склад – Радко Димитриево.

      След завършване на Военната академия през 1995 година е назначен на длъжността началник на школа за подготовка в 236 БГСМсШПМС - Саранци, а след 2 години е началник на служба ГСМ в 44СОСМ – Герман.

В периода от 2006 до 2008 г. е началник на отдел в СОК – София, а до 2014 година изпълнява длъжността началник на отдел в СКС - София.

През 2014 година е назначен на длъжността директор на дирекция „Логистика“– София., 2016 г. е заместник-началник на щаба по поддръжката в Сухопътното командване на НАТО - Измир,Турция.

От 17.01.2019 г.  година поема поста на началник на щаба на Съвместното командване на силите.

 Награждаван е многократно с предметни и морални награди за отлично изпълнение на служебните си задължения, сред които са награден знак „за отлична служба - I степен”,  на министър на отбраната и  офицерски кортик на СВ на началника на отбраната и др.

 

 

Голям триумф бе вчерашния ден за  редник Красимир Анев. Той достигна нов връх в кариерата си като спечели златото на европейското първенство по биатлон в Минск-Раубичи (Беларус) в индивидуалната дисциплина на 20 километра. Анев направи само един пропуск при четирите си стрелби и измина трасето за 53:18.1 мин. Авансът му пред втория Тарей Бьо от Норвегия бе повече от 3 секунди. 31-годишният Красимир Анев има още в кариерата четири сребърни и четири бронзови медала. По повод ... още
Днес, 19 февруари 2019 г., стартира оперативния сбор на командващия на  Съвместното командване на силите (СКС). Темата върху която е фокусирано вниманието на участниците в сбора е „Предизвикателства при развитието на Съвместното командване на силите произтичащи от динамично променящата се среда за сигурност и ангажиментите към колективната отбрана” и е продиктувана от настъпилите стратегически промени в съвременния свят и влиянието, което те оказват върху националната ... още
На 13 и 14.02.2019 г., в конферентната зала на хотел Шипка се провежда начална планираща конференция за многонационалното разпределено компютърно подпомагано командно-щабно учение  “Balkan Bridges 2019”. По-същото време започна и начална техническа конференция за изграждане на симулационните мрежи и планираните тестове по време на учението. Форумът се проведе под ръководството на директора на учението - заместник-началникът на щаба на СКС – полковник Пламен Йорданов. ... още
Днес, 13.02.2019 г. началникът на щаба на Съвместното командване на силите бригаден генерал Валентин Кръстев, откри началната планираща конференция  за компютърно подпомагано тактико-специално учение „Преслав 2019”. В нея взеха участие офицери от Съвместното командване на силите, видовете Въоръжени сили и 68 Бригада „Специални сили”. В хода на конференцията бяха разгледани въпроси, свързани със спецификацията и планирането на учението, състава и отговорностите ... още
Командващия на Съвместното командване на силите генерал-лейтенант Любчо Тодоров, придружен от началника на щаба на СКС бригаден генерал Валентин Кръстев, прие в Министерството на отбраната началника на дирекция „Международно военно сътрудничество“ в Главния щаб на Въоръжените сили на Френската република вицеадмирал Хенри Шрике на 5 февруари 2019 г.  В хода на срещата генерал-лейтенант Тодоров запозна накратко госта с мисията, функциите и задачите на Съвместното командване ... още