НОВИНИ
Бригаден генерал Валентин КРЪСТЕВ встъпи в длъжност началник на щаба на Съвместното командване на силите

Днес, 17 януари 2019 година, на официална церемония в Съвместното командване на силите бригаден генерал Валентин Кръстев встъпи в изпълнение на длъжността „началник на щаба на СКС”.

В присъствието на личния състав на щаба на Командването  и командирите на подчинените военни формирования, командващият на Съвместното командване на силите генерал-лейтенант Любчо Тодоров поздрави бригаден генерал Кръстев с назначаването на длъжността и изрази своята увереност, че той ще съумее по най-добрия начин, използвайки богатия си образователен и професионален опит, да се справи с предизвикателствата на новата длъжност и заедно, в екип ще продължат да изпълняват своите задачи  и да допринасят за утвърждаването на авторитета на СКС  у нас и в чужбина.

„За мен е голяма чест да бъда назначен на тази длъжност и в същото време огромна отговорност. Благодаря за оказаното доверие на висшето военно ръководство. Искрено се надявам на вашата подкрепа, ще разчитам на вашия професионализъм и работата ни в екип. Уверявам ви, че ще положа цялото си старание, знания и опит, за да изпълня успешно възложените задачи.” Това подчерта от своя страна бригаден генерал Валентин Кръстев.

По традиция, командващият на СКС генерал-лейтенант Любчо Тодоров връчи нагръдния знак на командването на бригаден генерал Валентин Кръстев с думите да го носи с гордост и чест и му пожела успешна реализация на новата длъжност.

 

_________________________________________________________________

Бригаден генерал Валентин Кръстев е роден на 02.10.1964 г., в с. Ценово, област Русе. Завършва ВНВУ"В.Левски", гр. Велико Ттърново през 1986 г.със специалност „Тилови войски-продоволствено и вещево снабдяване”, Военна академия „Г. С. Раковски” през 1995 година и Общовойсковия колеж по отбраната на Република Франция в Париж през 2004 г.        

 Военната си кариера започва през 1986 година като началник на продоволствено и вещево снабдяване в 105 артилерийски полк – Смолян, където за периода до 1990 година заема и длъжността помощник-началник на продоволствено, ГСМ и вещево снабдяване.  През периода 1991г. – 1993 г. е назначен на длъжност заместник-началник в 187 централен продоволствен склад – Радко Димитриево.

      След завършване на Военната академия през 1995 година е назначен на длъжността началник на школа за подготовка в 236 БГСМсШПМС - Саранци, а след 2 години е началник на служба ГСМ в 44СОСМ – Герман.

В периода от 2006 до 2008 г. е началник на отдел в СОК – София, а до 2014 година изпълнява длъжността началник на отдел в СКС - София.

През 2014 година е назначен на длъжността директор на дирекция „Логистика“– София., 2016 г. е заместник-началник на щаба по поддръжката в Сухопътното командване на НАТО - Измир,Турция.

От 17.01.2019 г.  година поема поста на началник на щаба на Съвместното командване на силите.

 Награждаван е многократно с предметни и морални награди за отлично изпълнение на служебните си задължения, сред които са награден знак „за отлична служба - I степен”,  на министър на отбраната и  офицерски кортик на СВ на началника на отбраната и др.

 

 

С тържествен ритуал, на 05 април 2019 година, се подписа акта за сдаване и приемане на длъжността „Командир на военно формирование 48960” между полковник Иван Сотиров и полковник Марин Маринов. Актът бе утвърден от Командващия на Съвместното командване на силите генерал-лейтенант Любчо Тодоров. Пред личния състав генерал-лейтенант Тодоров изказа своята и на ръководството на СКС признателност и благодарност към полковник Сотиров за достойната военна служба, постигнатите през ... още
На 03 април 2019 година се състоя церемония по сдаване и приемане на длъжността „Командир на военно формирование 32450” – Мокрен. Беше прочетена заповед за освобождаване от военна служба на досегашния командир подполковник Петър Желев. Командващият на Съвместното командване на силите генерал-лейтенант Любчо Тодоров връчи, от името на министъра на отбраната, началника на отбраната и от свое име, награди на подполковник Желев и изказа своята и на ръководството на СКС ... още
За пореден път военнослужещи от Центъра за елитен спорт към Центъра за осигуряване на Съвместното командване на силите завоюваха призови места на световните и европейски спортни форуми. По повод спечелените титли командващият на Съвместното командване на силите генерал-лейтенант Любчо Тодоров проведе среща със шампионите, на която им благодари за положените усилия за популяризирането на Република България и нейните въоръжени сили по света и им пожела да бъдат все така упорити, борбени и ... още
Учебно-методическият сбор беше открит от началника на щаба на Съвместното командване на силите бригаден генерал Валентин Кръстев, който подчерта значението на главните сержанти в структурата на Съвместното командване на силите и тяхната роля при подготовката и обучението на сержантите и войниците, поддържането на дисциплината, морала, уставните взаимоотношения и запазването традициите и нравите, установени в Българската армия и формированията, в които служат. В мероприятието, освен ... още
На тържествена церемония по случай 1 март – празник на логистиката в Българската армия командващият на Съвместното командване на силите генерал-лейтенант Любчо Тодоров поздрави личния състав на отдел  „Логистика” и подчинените логистични формирования и даде висока оценка на тяхната дейност, В своето приветствие генерал-лейтенант Тодоров заяви, че „логистиците от всички нива на управление на въоръжените сили се стараят да изпълняват професионално поставените пред ... още