НОВИНИ
Бригаден генерал Валентин КРЪСТЕВ встъпи в длъжност началник на щаба на Съвместното командване на силите

Днес, 17 януари 2019 година, на официална церемония в Съвместното командване на силите бригаден генерал Валентин Кръстев встъпи в изпълнение на длъжността „началник на щаба на СКС”.

В присъствието на личния състав на щаба на Командването  и командирите на подчинените военни формирования, командващият на Съвместното командване на силите генерал-лейтенант Любчо Тодоров поздрави бригаден генерал Кръстев с назначаването на длъжността и изрази своята увереност, че той ще съумее по най-добрия начин, използвайки богатия си образователен и професионален опит, да се справи с предизвикателствата на новата длъжност и заедно, в екип ще продължат да изпълняват своите задачи  и да допринасят за утвърждаването на авторитета на СКС  у нас и в чужбина.

„За мен е голяма чест да бъда назначен на тази длъжност и в същото време огромна отговорност. Благодаря за оказаното доверие на висшето военно ръководство. Искрено се надявам на вашата подкрепа, ще разчитам на вашия професионализъм и работата ни в екип. Уверявам ви, че ще положа цялото си старание, знания и опит, за да изпълня успешно възложените задачи.” Това подчерта от своя страна бригаден генерал Валентин Кръстев.

По традиция, командващият на СКС генерал-лейтенант Любчо Тодоров връчи нагръдния знак на командването на бригаден генерал Валентин Кръстев с думите да го носи с гордост и чест и му пожела успешна реализация на новата длъжност.

 

_________________________________________________________________

Бригаден генерал Валентин Кръстев е роден на 02.10.1964 г., в с. Ценово, област Русе. Завършва ВНВУ"В.Левски", гр. Велико Ттърново през 1986 г.със специалност „Тилови войски-продоволствено и вещево снабдяване”, Военна академия „Г. С. Раковски” през 1995 година и Общовойсковия колеж по отбраната на Република Франция в Париж през 2004 г.        

 Военната си кариера започва през 1986 година като началник на продоволствено и вещево снабдяване в 105 артилерийски полк – Смолян, където за периода до 1990 година заема и длъжността помощник-началник на продоволствено, ГСМ и вещево снабдяване.  През периода 1991г. – 1993 г. е назначен на длъжност заместник-началник в 187 централен продоволствен склад – Радко Димитриево.

      След завършване на Военната академия през 1995 година е назначен на длъжността началник на школа за подготовка в 236 БГСМсШПМС - Саранци, а след 2 години е началник на служба ГСМ в 44СОСМ – Герман.

В периода от 2006 до 2008 г. е началник на отдел в СОК – София, а до 2014 година изпълнява длъжността началник на отдел в СКС - София.

През 2014 година е назначен на длъжността директор на дирекция „Логистика“– София., 2016 г. е заместник-началник на щаба по поддръжката в Сухопътното командване на НАТО - Измир,Турция.

От 17.01.2019 г.  година поема поста на началник на щаба на Съвместното командване на силите.

 Награждаван е многократно с предметни и морални награди за отлично изпълнение на служебните си задължения, сред които са награден знак „за отлична служба - I степен”,  на министър на отбраната и  офицерски кортик на СВ на началника на отбраната и др.

 

 

„Националният военен учебен комплекс е символ на ролята и значението на командването и управлението на Въоръжените сили. Той е резултат на развитието на този процес, утвърди се през годините като уникален и единствен  център за тестване и развитие на системите за симулации в Българската армия, това отбеляза в приветствието си заместник-командващият на Съвместното командване на силите генерал-майор Иван Лалов, днес, 21.08.2019 г., на празника на формированието. Без вас – ... още
Днес, 07.08.2019 г., на строевия плац във  военно формирование 28860 - Горна Малина, се проведе ритуал по полагане на военна клетва. Младите войници изрекоха текста на клетвата и целунаха бойното знаме. На тържественото обещание за вярност към народ и родина присъстваха представители от Съвместното командване на силите, кметът на община Горна Малина инж. Ангел Жиланов, близки и роднини на военнослужещите.  „В днешно време добродетели като чест, дълг и достойнство все ... още
Днес, 31.07.2019 г., командващият на Съвместното командване на силите генерал-лейтенант Любчо Тодоров награди офицерите, участвали в небойната мисията на НАТО в Ирак през последните шест месеца. Българските военнослужещи изпълняваха задачи в щаба на мисията в Багдад, а основните им задължения бяха свързани с подпомагане дейността на Националния колеж по отбрана на Ирак и участие в планирането и обобщаването на опита от мисията.           Със ... още
Началникът на щаба на Съвместното командване на силите бригаден генерал Валентин Кръстев се срещна днес, 24 юли 2019 г. с бригаден генерал Джон Филипс – началник на отдел „КИС” в Командването на Сухопътните войски на САЩ в Европа. Целта на работната среща бе засилване на взаимното сътрудничество в областта на комуникационно-информационните системи. Разгледани бяха теми свързани с постигането на мрежова и оперативна съвместимост, необходима при провеждане на съвместни учения ... още
Главният сержант на Съвместното командване на силите старшина Петър Симеонов участва в работното посещение на главните сержанти от Националната гвардия на Тенеси, САЩ, което се проведе в периода 8 – 12 юли 2019 г. Мероприятието се провежда в България за първи път и е част от програмата за сътрудничество между Националната гвардия на щата Тенеси и Българската армия. По време на визитата бяха посетени военното формирование 28 000 – Граф Игнатиево, 68-ма бригада „Специални ... още