НОВИНИ
Честване на Деня на органите за логистично осигуряване - 1 март

На тържествена церемония по случай 1 март – празник на логистиката в Българската армия командващият на Съвместното командване на силите генерал-лейтенант Любчо Тодоров поздрави личния състав на отдел  „Логистика” и подчинените логистични формирования и даде висока оценка на тяхната дейност,

В своето приветствие генерал-лейтенант Тодоров заяви, че „логистиците от всички нива на управление на въоръжените сили се стараят да изпълняват професионално поставените пред тях задачи” и изрази своето и на ръководството на Съвместното командване на силите, уважение и признание за неуморния труд и положените от тях усилия. „По линия на логистичното осигуряване няма допуснато проваляне на мисия или неизпълнение на задача от военните формирования на територията на Република България и извън нея”, с удовлетворение допълни той.

„В своето съществуване до сега Българската армия е имала своя система за логистично осигуряване, която е осигурявала не самo успехите по бойните полета, но и ежедневната мирновременна дейност”.

Нашето съвремие, новите изисквания за способности  на Българската армия, стремежа за постигане на съвместимост на въоръжението и техниката със страните членки на НАТО, поставя нови предизвикателства пред органите за логистично осигуряване”, това каза в словото си по повод предстоящия празник началникът на отдел „Логистика” на Съвместното командване на силите полковник Тодор Радченков.

По повод празника генерал-лейтенант Тодоров награди с предметни награди личния състав на бригада „Логистика” с командир полковник Иван Сотиров, на 30 отряд за контрол на придвижването с командир подполковник Иван Петров и на Центъра за осигуряване с началник полковник Красимир Джуров. 

С предметни награди бяха отличени и полковник Радослав Денчев - началник на сектор „Продоволствено, вещево, КЕИ, ГСМ и метрологичен контрол” в отдел „Логистика” на Съвместното командване на силите, подполковник Валери Георгиев – главен експерт в отдел „Логистика” на Съвместното командване на силите,  подполковник Григор Григоров – началник на отделение „Финанси” във военно формирование 48960 – София, майор Павлин Павлов – старши експерт в отдел „Логистика” на Съвместното командване на силите, майор Костадин Гергинов – старши експерт в отдел Логистика” на Съвместното командване на силите, майор Руси Колев – старши експерт в отделение „Логистика” на военно формирование 22970 – София, старши сержант Владимир Донков – командир на отделение в „Цех за инженерно въоръжение” на военно формирование 22620 – София, цивилен служител Мая Тонова – главен специалист във „Финансова служба” на военно формирование 22970 – София.

За постигнати високи резултати в службата с грамоти и обявяване на благодарност бяха наградени военнослужещи и цивилни служители от Съвместното командване на силите и подчинените на военни формирования.

Във връзка с постигнати високи резултати при изпълнение на функционалните задължения по време на учението на НАТО – „TRIDEN JUNCTURE18”, командващият генерал-лейтенант Тодоров връчи от името на министъра на отбраната награден знак „За вярна служба под знамената” – IV степен на капитан Ангел Стефанов – началник на секция „Обработка на наземен транспорт” във военно формирование 14390 – Горна Оряховица, а със заповед на началника на отбраната бяха наградени с предметни награди старши сержант Веселин Златанов – старши специалист по отчета на личния състав и административно-строевите въпроси във военно формирование 14390 - Горна Оряховица, сержант Атанас Бочев – специалист по обработка на въздушен транспорт, той и шофьор в секция „Обработка на наземен транспорт” във военно формирование 14390 – Горна Оряховица, капитан Веселин Славов – специалист по гранични и митнически процедури в секция „Логистична подкрепа, гранични и митнически процедури” във военно формирование 14390 - Горна Оряховица, старши лейтенант Христиан Христов- специалист по обработка на въздушен транспорт в секция „Обработка на въздушен транспорт” във военно формирование 14390 – Горна Оряховица, лейтенант Найден Стойков – специалист по обработка на наземен транспорт в секция  „Обработка на наземен транспорт” във военно формирование 14390 – Горна Оряховица.

В края на своето слово, командващият генерал-лейтенант Любчо Тодоров пожела на военнослужещите и цивилните служители от логистичната система много здраве, сили и енергия за посрещане на новите предизвикателства в благородната им дейност по логистичното осигуряване на Въоръжените сили на Република България.

На 1 март се отбелязва и 19-та годишнина от създаването на Оперативния архив на Българската армия. По случай празника командващия на Съвместното командване на силите удостои с предметна награда личния състав на Оперативния архив с командир подполковник Васил Ангелов.

„Националният военен учебен комплекс е символ на ролята и значението на командването и управлението на Въоръжените сили. Той е резултат на развитието на този процес, утвърди се през годините като уникален и единствен  център за тестване и развитие на системите за симулации в Българската армия, това отбеляза в приветствието си заместник-командващият на Съвместното командване на силите генерал-майор Иван Лалов, днес, 21.08.2019 г., на празника на формированието. Без вас – ... още
Днес, 07.08.2019 г., на строевия плац във  военно формирование 28860 - Горна Малина, се проведе ритуал по полагане на военна клетва. Младите войници изрекоха текста на клетвата и целунаха бойното знаме. На тържественото обещание за вярност към народ и родина присъстваха представители от Съвместното командване на силите, кметът на община Горна Малина инж. Ангел Жиланов, близки и роднини на военнослужещите.  „В днешно време добродетели като чест, дълг и достойнство все ... още
Днес, 31.07.2019 г., командващият на Съвместното командване на силите генерал-лейтенант Любчо Тодоров награди офицерите, участвали в небойната мисията на НАТО в Ирак през последните шест месеца. Българските военнослужещи изпълняваха задачи в щаба на мисията в Багдад, а основните им задължения бяха свързани с подпомагане дейността на Националния колеж по отбрана на Ирак и участие в планирането и обобщаването на опита от мисията.           Със ... още
Началникът на щаба на Съвместното командване на силите бригаден генерал Валентин Кръстев се срещна днес, 24 юли 2019 г. с бригаден генерал Джон Филипс – началник на отдел „КИС” в Командването на Сухопътните войски на САЩ в Европа. Целта на работната среща бе засилване на взаимното сътрудничество в областта на комуникационно-информационните системи. Разгледани бяха теми свързани с постигането на мрежова и оперативна съвместимост, необходима при провеждане на съвместни учения ... още
Главният сержант на Съвместното командване на силите старшина Петър Симеонов участва в работното посещение на главните сержанти от Националната гвардия на Тенеси, САЩ, което се проведе в периода 8 – 12 юли 2019 г. Мероприятието се провежда в България за първи път и е част от програмата за сътрудничество между Националната гвардия на щата Тенеси и Българската армия. По време на визитата бяха посетени военното формирование 28 000 – Граф Игнатиево, 68-ма бригада „Специални ... още