НОВИНИ
Честване на Деня на органите за логистично осигуряване - 1 март

На тържествена церемония по случай 1 март – празник на логистиката в Българската армия командващият на Съвместното командване на силите генерал-лейтенант Любчо Тодоров поздрави личния състав на отдел  „Логистика” и подчинените логистични формирования и даде висока оценка на тяхната дейност,

В своето приветствие генерал-лейтенант Тодоров заяви, че „логистиците от всички нива на управление на въоръжените сили се стараят да изпълняват професионално поставените пред тях задачи” и изрази своето и на ръководството на Съвместното командване на силите, уважение и признание за неуморния труд и положените от тях усилия. „По линия на логистичното осигуряване няма допуснато проваляне на мисия или неизпълнение на задача от военните формирования на територията на Република България и извън нея”, с удовлетворение допълни той.

„В своето съществуване до сега Българската армия е имала своя система за логистично осигуряване, която е осигурявала не самo успехите по бойните полета, но и ежедневната мирновременна дейност”.

Нашето съвремие, новите изисквания за способности  на Българската армия, стремежа за постигане на съвместимост на въоръжението и техниката със страните членки на НАТО, поставя нови предизвикателства пред органите за логистично осигуряване”, това каза в словото си по повод предстоящия празник началникът на отдел „Логистика” на Съвместното командване на силите полковник Тодор Радченков.

По повод празника генерал-лейтенант Тодоров награди с предметни награди личния състав на бригада „Логистика” с командир полковник Иван Сотиров, на 30 отряд за контрол на придвижването с командир подполковник Иван Петров и на Центъра за осигуряване с началник полковник Красимир Джуров. 

С предметни награди бяха отличени и полковник Радослав Денчев - началник на сектор „Продоволствено, вещево, КЕИ, ГСМ и метрологичен контрол” в отдел „Логистика” на Съвместното командване на силите, подполковник Валери Георгиев – главен експерт в отдел „Логистика” на Съвместното командване на силите,  подполковник Григор Григоров – началник на отделение „Финанси” във военно формирование 48960 – София, майор Павлин Павлов – старши експерт в отдел „Логистика” на Съвместното командване на силите, майор Костадин Гергинов – старши експерт в отдел Логистика” на Съвместното командване на силите, майор Руси Колев – старши експерт в отделение „Логистика” на военно формирование 22970 – София, старши сержант Владимир Донков – командир на отделение в „Цех за инженерно въоръжение” на военно формирование 22620 – София, цивилен служител Мая Тонова – главен специалист във „Финансова служба” на военно формирование 22970 – София.

За постигнати високи резултати в службата с грамоти и обявяване на благодарност бяха наградени военнослужещи и цивилни служители от Съвместното командване на силите и подчинените на военни формирования.

Във връзка с постигнати високи резултати при изпълнение на функционалните задължения по време на учението на НАТО – „TRIDEN JUNCTURE18”, командващият генерал-лейтенант Тодоров връчи от името на министъра на отбраната награден знак „За вярна служба под знамената” – IV степен на капитан Ангел Стефанов – началник на секция „Обработка на наземен транспорт” във военно формирование 14390 – Горна Оряховица, а със заповед на началника на отбраната бяха наградени с предметни награди старши сержант Веселин Златанов – старши специалист по отчета на личния състав и административно-строевите въпроси във военно формирование 14390 - Горна Оряховица, сержант Атанас Бочев – специалист по обработка на въздушен транспорт, той и шофьор в секция „Обработка на наземен транспорт” във военно формирование 14390 – Горна Оряховица, капитан Веселин Славов – специалист по гранични и митнически процедури в секция „Логистична подкрепа, гранични и митнически процедури” във военно формирование 14390 - Горна Оряховица, старши лейтенант Христиан Христов- специалист по обработка на въздушен транспорт в секция „Обработка на въздушен транспорт” във военно формирование 14390 – Горна Оряховица, лейтенант Найден Стойков – специалист по обработка на наземен транспорт в секция  „Обработка на наземен транспорт” във военно формирование 14390 – Горна Оряховица.

В края на своето слово, командващият генерал-лейтенант Любчо Тодоров пожела на военнослужещите и цивилните служители от логистичната система много здраве, сили и енергия за посрещане на новите предизвикателства в благородната им дейност по логистичното осигуряване на Въоръжените сили на Република България.

На 1 март се отбелязва и 19-та годишнина от създаването на Оперативния архив на Българската армия. По случай празника командващия на Съвместното командване на силите удостои с предметна награда личния състав на Оперативния архив с командир подполковник Васил Ангелов.

По традиция в навечерието на Деня на храбростта и празника на Българската армия – 6 май Съвместното командване на силите организира видеоконферентната връзка с националните командири на военните контингенти в Афганистан, Босна и Херцеговина, Косово ,Мали и Ирак. В събитието участваха министърът на отбраната господин Красимир Каракачанов, началникът на отбраната – генерал Андрей Боцев  и командващият на Съвместното командване на силите – генерал-лейтенант Любчо ... още
В навечерието на 6 май – Ден на храбростта и празник на Българската армия, за постигнати високи резултати, проявени инициативност и отговорност при изпълнение на служебните задължения с предметни награди и грамоти бяха отличени офицери, сержанти и цивилни служители от Съвместното командване на силите и подчинените военни формирования. „На този ден коленичим смирено, за да почетем паметта на хиляди доблестни и храбри български воини, които отдадоха живота си през войните за ... още
С тържествен ритуал, на 05 април 2019 година, се подписа акта за сдаване и приемане на длъжността „Командир на военно формирование 48960” между полковник Иван Сотиров и полковник Марин Маринов. Актът бе утвърден от Командващия на Съвместното командване на силите генерал-лейтенант Любчо Тодоров. Пред личния състав генерал-лейтенант Тодоров изказа своята и на ръководството на СКС признателност и благодарност към полковник Сотиров за достойната военна служба, постигнатите през ... още
На 03 април 2019 година се състоя церемония по сдаване и приемане на длъжността „Командир на военно формирование 32450” – Мокрен. Беше прочетена заповед за освобождаване от военна служба на досегашния командир подполковник Петър Желев. Командващият на Съвместното командване на силите генерал-лейтенант Любчо Тодоров връчи, от името на министъра на отбраната, началника на отбраната и от свое име, награди на подполковник Желев и изказа своята и на ръководството на СКС ... още
За пореден път военнослужещи от Центъра за елитен спорт към Центъра за осигуряване на Съвместното командване на силите завоюваха призови места на световните и европейски спортни форуми. По повод спечелените титли командващият на Съвместното командване на силите генерал-лейтенант Любчо Тодоров проведе среща със шампионите, на която им благодари за положените усилия за популяризирането на Република България и нейните въоръжени сили по света и им пожела да бъдат все така упорити, борбени и ... още