НОВИНИ
Спортисти от Центъра за елитен спорт на Съвместното командване на силите триумфираха на световни и европейски първенства

За пореден път военнослужещи от Центъра за елитен спорт към Центъра за осигуряване на Съвместното командване на силите завоюваха призови места на световните и европейски спортни форуми.

По повод спечелените титли командващият на Съвместното командване на силите генерал-лейтенант Любчо Тодоров проведе среща със шампионите, на която им благодари за положените усилия за популяризирането на Република България и нейните въоръжени сили по света и им пожела да бъдат все така упорити, борбени и устремени към успехи.

Редник 3-ти клас Красимир Димитров АНЕВ, младши специалист по физическа подготовка и спорт спечели златото в индивидуалната дисциплина на 20 километра мъже по биатлон на Европейско първенство в Минск-Раубичи, Беларус. Анев направи само един пропуск при четирите си стрелби и измина трасето за 53:18.1 мин. Авансът му пред втория Тарей Бьо от Норвегия бе повече от 3 секунди. 31-годишният Красимир Анев има още в кариерата четири сребърни и четири бронзови медала.

Цивилен служител Владимир Илиев ИЛИЕВ, главен специалист в „Център за елитен спорт” на военно формирование 22980-София взе сребърното отличие по Биатлон на 20 км. за мъже на Световно първенство в Швеция.

Илиев е състезател в Националния отбор по Биатлон от 2004 г., участник в две олимпиади и седем Световни първенства за мъже, осем Европейски първенства и участник в стартовете за Световната купа.

Също така Владимир ИЛИЕВ е първият български участник на масов старт на Световното първенство във Финландия през 2015 г., световен шампион от лятно Световно първенство в Румъния 2015 г., заема  4 място на смесена щафета през 2017 г., 1 място на  Европейското първенство и второто място на  Световни военни игри през същата година.  Участник е в Зимните Олимпийски игри през 2018 г. и многократен държавен шампион и носител на купа „България”

Цивилен служител Даниел Панев АСЕНОВ, главен специалист в „Център за елитен спорт” на военно формирование 22980-София зае първото място на Европейско първенство по бокс за мъже и жени до 22 г. в категорията до 52 кг. във Владикавказ.

Даниел АСЕНОВ е заема първото място на Европейското първенство в категорията през 2015 г. Следващата, 2016 година може да се нарече „златна“ за Асенов. През тази година той завоюва първите места на  държавното лично отборно първенство, на международен турнир, на Европейското и Световно първенство. През 2017 г. отново взема златото Европейското първенство.

Цивилен служител Асенов е  носител на купа „Странджа”за 2017 г. и 2019 г.

От името на ръководството на Съвместното командване на силите и лично от свое име Ви поздравявам за  личните Ви постижения и заслужения успех, постигнат на състезанията в които участвахте.

Вашето безупречно представяне и Вашата победа са белег на успешно изминат дълъг тренировъчен път, но и ново начало, което носи нови надежди и успехи за Българската армия и България.  Заяви в обръщението си към спортистите генерал-лейтенант Тодоров.

В края на срещата , в знак на признателност и уважение към положения труд, на всеки от спортистите беше връчена монета на командващия на Съвместното командване на силите и  поздравителен адрес .

„Шампионите не се създават в залата. Шампионите са направени от нещо, което е дълбоко вътре в тях – едно желание, една мечта, една визия.”

Още веднъж поздравяваме редник 3-ти клас Красимир Димитров АНЕВ, цивилен служител Владимир Илиев ИЛИЕВ и цивилен служител Даниел Панев АСЕНОВ за постигнатите победи и им желаем здраве и бодър дух, сили, воля и упоритост, за да постигат мечтите си и да ни радват с нови победи.

 __________________________________________________________________

Красимир Димитров Анев е роден на 16.06.1987 г. в гр.Самоков

През 2006 г. завършва спортното училище „Никола Велчев” в гр.Самоков,  а през 2013 г. и Националната спортна академия в гр.София, спортна дисциплина – биатлон.

От 01.11.2010 г. е в редовете на Българската армия.

Редник Красимир Анев е „Младши специалист по физическата подготовка и спорт” в „Центъра за елитен спорт” на в.ф.22980-София, което е подчинено на Съвместното командване на силите.

 

цивилен служител Владимир Илиев ИЛИЕВ е роден на 17.03.1987 г. в гр. Троян. През 2014 г. завършва Национална спортна академия със спортна дисциплина – Биатлон

В Българската армия е от 01.11.2016 г., на длъжност: „Главен специалист“

в „Център за елитен спорт” на военно формирование 22980-София

 

цивилен служител Даниел Панев АСЕНОВ е роден 17.05.1997 г. в гр. Ямбол.

През 2016 г. завършва Професионална гимназия по земеделие – 2016 г. в родния си град.

В Българската армия е от 01.11.2016 г. на длъжност: „Главен специалист“

в „Център за елитен спорт” на военно формирование 22980-София

Командващият на Съвместното командване на силите генерал-лейтенант Любчо Тодоров наблюдава днес, 12 юни, демонстрация на способности от формированията участващи в тактическото учение с бойни стрелби „Ответен удар 2019”. На учебен полигон „Ново село“ военнослужещите отработиха задачи в съвместни действия по отбрана и контраатака. Министър-председателят на Република България Бойко Борисов бе сред гостите, които уважиха с присъствието си военнослужещите от Въоръжените ... още
Директорът на националната структура за ръководство и контрол на ученията на територията на България през м.юни генерал-майор Иван Лалов присъства днес, 07 юни 2019 г., на официалната церемония по откриването на тактическото учение с бойни стрелби „STRIKE BACK - 2019” на учебен полигон „Ново село“. Командирът на 2-ра механизирана бригада бригаден генерал Костадин Кузмов, той и офицер провеждащ учението прие строя с блокове на страните-участничкии приветства всички ... още
От 04 до 06 юни 2019 г в курортен комплекс "Боровец" се проведе Държавния военен шампионат по ориентиране. В шампионата тази година взеха участие 9 отбора от Въоръжените сили на Република България. През първия ден се проведоха състезанията в дисциплините жени и мъже индивидуално. За втора поредна година майор Атанас Пепов Овчаров от щаба на Съвместното командване на силите завоюва първото място и се изкачи на почетната стълбица. Той спечели надпреварата при мъжете с огромната ... още
Директорът на националната структура за ръководство и контрол на ученията, които се провеждат на територията на Република България, генерал-майор Иван Лалов ще присъства на официалната церемония по откриването на тактическото учение с бойни стрелби „STRIKE BACK - 2019”. Събитието ще се проведе на 07.06.2019 г. на Учебен полигон „Ново село“ и в него ще вземат участие до 600 военнослужещи от Въоръжените сили на България ( 38-ми, 31-ви и 42-ри механизирани батальони и ... още
Методическо съвещание с финансовите органи от 37 военни формирования от състава на Съвместно командване на силите, под ръководството на началника на отдел „Финанси“ полковник Добромир Ангаров проведе на 30 и 31 май 2019 г. Целта на работното съвещание бе повишаване квалификацията на главните счетоводители, подобряване взаимодействието между финансовите структури и оптимизация на процеса по планиране разходване и отчет на утвърдения финансов ресурс. Акцент по време на форума беше ... още