НОВИНИ
39-ти български контингент в Афганистан встъпи в изпълнение на своите задължения

Официална церемония по предаване и приемане на отговорностите между 38-ми и 39-ти български контингенти, участващи в мисията на НАТО „Resolute Support“ и награждаване на отличилите се проведе в лагера на българския контингент на 02.11.2019 г.

Командирите на 38-ми и 39-ти контингент полк. Иван Иванов и полк. Красимир Горанов в присъствието на комисия по ротация подписаха акта за сдаване и приемане на длъжността национален командир на контингента.

От името на командващия на Съвместното командване на силите генерал-лейтенант Любчо Тодоров, председателят на комисията полк. Димитър Андонов, началник на сектор в отдел „КИС” на Съвместното командване на силите, изказа благодарност към военнослужещите от 38-ми контингент за отличното и достойно изпълнение на задачите.

Към личния състав на 39-ти контингент, полковник Димитър Андонов се обърна с пожелание за борбеност, войнски дух и професионализъм при изпълнение на функционалните им задължения в района на мисията.

Официално сдаването и приемането на задачите приключи с тържествена церемония в база KAF, на която полк. Иван Иванов сдаде националния флаг на командира на 39-ти контингент и със своя заповед награди военнослужещи от контингента за проявен висок професионализъм при изпълнение на поставени задачи.

Вoeннocлужeщитe от 38-ми контингент бяхa нaгрaдeни c „Мeдaл нa НAТO“ зa учacтиe в мeждунaрoднaтa миcия.

Официани гости на събитието бяха полк. Селърс – командир на KAF, главен сержант Тикъл, полк. Кожухару – национален командир на Румънския контингент, военнослужещи и контрактори от коалиционните партньори, които са подпомагали българския контингент при изпълнение на задачите.

 

„Изключително важни са усилията и ролята на всеки един от Вас за поддържане на техническото състояние, безопасност, надеждност, съхранение на въоръжението и боеприпасите, още повече че през последните години все по-трудно добиваме нови образци въоръжение и техника”, каза командващият на Съвместното командване на силите генерал-лейтенант Любчо Тодоров, по случай празника на служба „Артилерийско въоръжение”, отбелязан на 18 ноември 2019 г. в бригада ... още
30-ти отряд за контрол на придвижването, от състава на Съвместното командване на силите отбеляза своя професионален празник и 112-та годишнина от създаването на Военнотранспортните органи на Българската армия на 12.11.2019 година в Централния военен клуб. „Приемането на Република България в НАТО изправи военнотранспортните формирования пред нови предизвикателства и задачи за решаване, предявявайки по-високи изисквания към подготовката, бойната сглобеност и тяхната оперативната ... още
На 05.11.2019 г. в  учебния център на военно формирование 28860 – Горна Малина, след успешно полагане на изпити, завърши обучението на II модул „Специална подготовка“ за придобиване на звание „младши сержанти“. В продължение на четири седмици  12  специалисти по КИС усвояваха знания, умения и навици по самостоятелно изпълнение на функции, като ръководители на учебно място с повишаване и затвърждаване на лидерската си позиция със занятия по ... още
           „Всяка мисия има своите предизвикателства. Вие изпълнихте своите задължения достойно и успешно”. Това каза днес, 30.10.2019 г.,  началникът на щаба на Съвместното командване на силите бригаден генерал Валентин Кръстев пред медицинския екип по повод завръщането им от мисията на Европейския съюз в Мали. Той поздрави медиците и изказа благодарност, от името на командващия на Съвместното командване на силите ... още