НОВИНИ
Отбелязахме 141 години от създаване на служба „Артилерийско въоръжение”

„Изключително важни са усилията и ролята на всеки един от Вас за поддържане на техническото състояние, безопасност, надеждност, съхранение на въоръжението и боеприпасите, още повече че през последните години все по-трудно добиваме нови образци въоръжение и техника”, каза командващият на Съвместното командване на силите генерал-лейтенант Любчо Тодоров, по случай празника на служба „Артилерийско въоръжение”, отбелязан на 18 ноември 2019 г. в бригада „Логистика”.

От името на ръководството на Съвместното командване на силите и от свое име той изказа благодарност на всички военнослужещи и цивилни служители за проявената активност, отговорност и себеотрицание, за да бъдат на ниво и изпълняват достойно своите задачи и национален дълг.

„В своето развитие Българската армия преминава през различни военни периоди и организационни промени, но успява да съхрани войнския дух на личния състав и да запази традициите, свързани с въоръжението и боеприпасите, затова днес с гордост и чест отбелязваме 141-та година на  труд и усилия, полагани от органите на „Артилерийско въоръжение“, с тези думи командирът на бригада „Логистика” полковник Марин Маринов приветства гостите по повод празника на служба „Артилерийско въоръжение.”

 Сред гостите на събитието бяха заместник-председателят на комисията по „Вътрешна сигурност и обществен ред” към 44-то Народно събрание полковник от запаса Валентин Радев, директорът на Дирекция „Логистика” в Щаба на отбраната бригаден генерал Митко Григоров, заместник-командващият на СКС генерал-майор Иван Лалов, началникът на щаба на СКС бригаден генерал Валентин Кръстев, офицери от Съвместното командване на силите, видовете въоръжени сили, много ветерани и гости.

По повод празника на служба „Артилерийско въоръжение” полковник от запаса Валентин Радев отбеляза, че „без въоръжение и боеприпаси никой не е побеждавал”.

„Армията винаги е имала нужда от такива специалисти и е разчитала на Вас. Държавата е в дълг на армията и в частност на Вас хората, които се занимавате с поддръжката и съхранението на боеприпасите и въоръжението”, добави той и пожела здраве и нови професионални успехи на военнослужещите и техните семейства.

По случай празника, бригаден генерал Митко Григоров връчи награди от името на министъра на отбраната и началника на отбраната.

За постигнати високи резултати при изпълнение на служебните задължения, командващия на Съвместното командване на силите генерал-лейтенант Любчо Тодоров, награди с предметни награди и грамоти, офицери и сержанти от бригада „Логистика”.

По повод честването на националния празник на Румъния - 1 декември, в база „KAF” в Кандахар, Афганистан бяха организирани поредица от спортни мероприятия, в които взеха участие военнослужещи от Румъния, САЩ, България и сборен отбор на коалиционните сили. Под ръководството на главния сержант на контингента – старши сержант Живка Попова, военнослужещите от българския военен контингент завоюваха призовите места в две от четирите дисциплини – волейбол, теглене на въже, ... още
Днес, на 3 декември 2019 година, беше подписан акта за сдаване и приемане на длъжността „Командир на военно формирование 28860” – Горна Малина между полковник  Димитър Хлебаров и полковник Орлин Гърков. Актът бе утвърден от Командващия на Съвместното командване на силите генерал-лейтенант Любчо Тодоров. Пред целия личен състав на военното формирование генерал-лейтенант Тодоров изказа своята и на ръководството на СКС благодарност към полковник Хлебаров за достойната ... още
Съвместна щабна тренировка за усъвършенстване на дейността на Съвместния оперативен център (СОЦ) с участието на военнослужещи от СКС, видовете въоръжени сили и служба „Военна полиция” се проведе на 26 и 27.11.2019 г. в НВУК „Чаралица”.  По време на щабната тренировка, под ръководството на полковник Христо Христов - началник на отдел „Операции”  в Съвместното командване на силите се отработиха въпросите по управление на съвместните сили при ... още
30-ти отряд за контрол на придвижването, от състава на Съвместното командване на силите отбеляза своя професионален празник и 112-та годишнина от създаването на Военнотранспортните органи на Българската армия на 12.11.2019 година в Централния военен клуб. „Приемането на Република България в НАТО изправи военнотранспортните формирования пред нови предизвикателства и задачи за решаване, предявявайки по-високи изисквания към подготовката, бойната сглобеност и тяхната оперативната ... още