НОВИНИ
Видеоконферентна връзка с националните командири на българските военни контингенти зад граница по повод 6 май

Командващият на Съвместното командване на силите генерал-лейтенант Любчо Тодоров ръководи днес, 05.05.2020 година, видеоконферентната връзка на началника на отбраната адмирал Емил Ефтимов с националните командири на военните контингенти в Афганистан, Босна и Херцеговина, Косово и Мали.  

 Събитието беше организирано по повод 6 май – Ден на храбростта и Празник на Българската армия от Съвместното командване на силите.

 В докладите си националните командири полковник Светлозар Стефанов (Афганистан), полковник Пламен Петков (Босна и Херцеговина), подполковник Стоян Червеняков (Косово), старши лейтенант Тодор Солаков (Мали) подчертаха, че българските военнослужещи изпълняват успешно поставените задачи и дават своя принос за успеха на операциите.

 Националните командири изразиха своята благодарност към политическото и военно ръководство на министерството на отбраната и Съвместното командване на силите за подкрепата при разрешаване на проблеми от всякакъв характер и отправиха пожелания към колегите си в България за здраве, благополучие, успехи и много празнично настроение.

 „Мисията ви е тежка,  но вие изпълнявате задачите си по достоен начин. Благодаря за организацията и дисциплината по време на карантинния период преди заминаването.  В тази обстановка повече от всякога ни е нужен висок дух. Организирайте дейността на контингента, така че целият личен състав да се върне жив и здрав. Ние вярваме във вас”, подчерта в обръщението си към националния командир в Афганистан адмирал Ефтимов.

Началникът на отбраната изрази добрата оценка на военното ръководство за изпълняваните с професионализъм задачи на българския контингент в Афганистан.

Поздравления по повод предстоящите празници и благодарност от името на министъра на отбраната и началника на отбраната за успешно и достойно изпълнените задачи получиха и националните командири на контингентите в Босна и Херцеговина, Косово и Мали.

Пожелавам ви приятно и безопасно посрещане на Деня на храбростта и Празника на Българската армия, много здраве, късмет и успешна мисия, допълни той в обръщението си към българските военнослужещи.

„Нека Свети Георги ви закриля“, с тези думи генерал-лейтенант Любчо Тодоров поздрави българските военнослужещи с празника. От името на ръководството на Съвместното командване на силите и от свое име им пожела здраве, много сили, бодрост и самочувствие за успешно завършване на мисиите зад граница.

“Добре дошли на родна земя! Вие успешно изпълнихте задачите си по време на мисията и успяхте да надградите извоювания авторитет сред коалиционни партньори.“ Това каза днес, 18 септември, командващия на Съвместното командване нас силите генерал-лейтенант Любчо Тодоров при посрещането на 40-ия български военен контингент, участващ в  мисията на НАТО за подготовка, съветване и подпомагане „Решителна подкрепа” в Афганистан, което се състоя на летище София. „В ... още
На  17.09.2020 г., командващият на Съвместното командване на силите генерал-лейтенант Любчо Тодоров участва във виртуалната церемония по повод декларирането на първоначални оперативни способности от Съвместното командване на силите-Норфолк (JFC-NF). Тържеството бе домакинствано от командващия вицеадмирал Андрю Луис от Военноморските сили на САЩ) и неговият заместник контраадмирал  Сър Андрю Бетън от Кралските военноморски сили на Великобритания. “На тази церемония ... още
Тържествена церемония по връчване на медали за участие в операцията на НАТО „Решителна подкрепа” на 40-я национален военен контингент се проведе в района на летище Кандахар в Афганистан. Командирът на командване „Юг“ бригаден генерал Майкъл Ийстман изказа благодарността на командването към личния състав от 40-ия контингент за отличното изпълнение на задачите по осигуряване сигурността в базата и изрази увереност, че военнослужещите от следващия военен контингент ... още
Със заповед на министъра на отбраната е обявен конкурс за попълване на 167 вакантни войнишки длъжности във военни формирования от състава на Съвместното командване на силите. Кандидатите за конкурса за военна служба трябва да подадат заявление до съответния командир на военното формирование, както и необходимите документи чрез структурите на Централното военно окръжие по постоянен адрес в срок до 16.10.2019 г. включително. Конкурсът ще се проведе по график в периода ... още
Националният военен учебен комплекс ,,Чаралица” отбелязва  днес,  21 август 2020 г., своя празник. „Тридесет и девет години са време, респектиращо с натрупания от вас опит, обем от изпълнявани задачи и степен на подготовка.  През тези години,  вие се утвърдихте като уникален и единствен  център за тестване и развитие на системите за симулации в Българската армия, способен да провежда обучение, подготовка и тренировка на щабове и военнослужещи от ... още
СКС В МЕДИИТЕ