НОВИНИ
В Мобилна КИС с тържествена церемония беше отбелязано началото на подготовката през 2022 г.

Тържеството започна с посрещане на бойното знаме на Мобилната КИС, след което командирът на Мобилната КИС полк. Теодор Тодоров прие тържествения строй на военнослужещите и ги приветства с началото на новата учебна година.

"Ще запомним 2021 г. с изключително високата динамика, усложнената обстановка и критичното натоварване на личния състав. Година, в която за пореден път доказахме своята решимост и възможности при изпълнение на поставените ни задачи. Въпреки предизвикателствата от различен характер, благодарение на вашия труд и усилия, отчитаме една успешна година, в която успяхме да повишим натренираността си по осигуряване на комуникационно-информационната поддръжка на полевите пунктове за управление, като с всяко изминало занятие Вие ставахте все по-добри.“, заяви полковник Тодоров в обръщението си към личния състав.  

„Убеден съм, че и през новата 2022 г. ще продължим да изпълняваме по достоен начин с решителност и чест воинския си дълг.“, допълни командирът на военното формирование.  

Полковник Тодоров пожела на личния състав на Мобилната КИС през новата година да запази своя боен дух и желание за доказване при изпълнение на поставените задачи.

Тържествената церемония продължи с водосвет, отслужен от Отец Георги след, което военнослужещите преминаха в тържествен марш.    

Гости на церемонията бяха кметът на община горна Малина инж. Ангел Жиланов, отец Георги и командирът на Националния военен учебен комплекс „Чаралица” полковник Веселин Василев.

Новоназначените в Мобилната КИС в Горна Малина войници се заклеха във вярност към Родината С посрещане на националното знаме започна тържествения ритуал по полагане на военна клетва за вярност към народ и Родина от новоназначените във формированието военнослужещи, днес 13 януари 2022 година. „Днешният ден е празничен за всички, но e с особено значение за Мобилната КИС, защото в нашите редици постъпват достойни млади хора, решили да се посветят в служба на Отечеството.“, ... още
Официалната прощална церемония по повод предстоящото приключване на мисията на групата за комуникационно-информационна поддръжка от Националния мобилен модул по КИС се проведе по заповед на командващия на Небойната мисия на НАТО в Ирак (NMI), генерал-лейтенант Майкъл Лолесгаард, днес 12.01.2022 г. В обръщението си към българските военнослужещи, командващият на мисията е заявил: “ За мен беше изключително удоволствие да работя с вас. Вие имахте най-трудната задача в мисията, с която се ... още
Тържествен ритуал по сдаване и приемане на длъжността „Командир на Мобилна КИС“ се проведе на 7 октомври 2021 година, на строевия плац на формированието в Горна Малина.  В присъствието на командира на Съвместното командване на силите генерал-майор Валери Цолов, временно изпълняващият длъжността майор Даниел Димчев сдаде длъжността на полковник Теодор Тодоров. “Назначаването на полковник Тодоров на тази длъжност е израз на висока оценка от досегашната му дейност. ... още
Тренировка на тема “Действие на органите от АИС „Преслав” в осигуряването на Съвместни сили, при преодоляване на последиците от използване на оръжия за масово унищожение и крупни промишлени аварии при подготовка, и провеждане на операция по защита на Република България“ се проведе в периода  23 и 24 септември 2021 г, под ръководството на Съвместното командване на силите.  По време на тренировката бяха активирани и трите подсистеми на АИС ... още
СКС В МЕДИИТЕ