НОВИНИ
Спортисти от Центъра за елитен спорт на Съвместното командване на силите триумфираха на световни и европейски първенства

За пореден път военнослужещи от Центъра за елитен спорт към Центъра за осигуряване на Съвместното командване на силите завоюваха призови места на световните и европейски спортни форуми.

По повод спечелените титли командващият на Съвместното командване на силите генерал-лейтенант Любчо Тодоров проведе среща със шампионите, на която им благодари за положените усилия за популяризирането на Република България и нейните въоръжени сили по света и им пожела да бъдат все така упорити, борбени и устремени към успехи.

Редник 3-ти клас Красимир Димитров АНЕВ, младши специалист по физическа подготовка и спорт спечели златото в индивидуалната дисциплина на 20 километра мъже по биатлон на Европейско първенство в Минск-Раубичи, Беларус. Анев направи само един пропуск при четирите си стрелби и измина трасето за 53:18.1 мин. Авансът му пред втория Тарей Бьо от Норвегия бе повече от 3 секунди. 31-годишният Красимир Анев има още в кариерата четири сребърни и четири бронзови медала.

Цивилен служител Владимир Илиев ИЛИЕВ, главен специалист в „Център за елитен спорт” на военно формирование 22980-София взе сребърното отличие по Биатлон на 20 км. за мъже на Световно първенство в Швеция.

Илиев е състезател в Националния отбор по Биатлон от 2004 г., участник в две олимпиади и седем Световни първенства за мъже, осем Европейски първенства и участник в стартовете за Световната купа.

Също така Владимир ИЛИЕВ е първият български участник на масов старт на Световното първенство във Финландия през 2015 г., световен шампион от лятно Световно първенство в Румъния 2015 г., заема  4 място на смесена щафета през 2017 г., 1 място на  Европейското първенство и второто място на  Световни военни игри през същата година.  Участник е в Зимните Олимпийски игри през 2018 г. и многократен държавен шампион и носител на купа „България”

Цивилен служител Даниел Панев АСЕНОВ, главен специалист в „Център за елитен спорт” на военно формирование 22980-София зае първото място на Европейско първенство по бокс за мъже и жени до 22 г. в категорията до 52 кг. във Владикавказ.

Даниел АСЕНОВ е заема първото място на Европейското първенство в категорията през 2015 г. Следващата, 2016 година може да се нарече „златна“ за Асенов. През тази година той завоюва първите места на  държавното лично отборно първенство, на международен турнир, на Европейското и Световно първенство. През 2017 г. отново взема златото Европейското първенство.

Цивилен служител Асенов е  носител на купа „Странджа”за 2017 г. и 2019 г.

От името на ръководството на Съвместното командване на силите и лично от свое име Ви поздравявам за  личните Ви постижения и заслужения успех, постигнат на състезанията в които участвахте.

Вашето безупречно представяне и Вашата победа са белег на успешно изминат дълъг тренировъчен път, но и ново начало, което носи нови надежди и успехи за Българската армия и България.  Заяви в обръщението си към спортистите генерал-лейтенант Тодоров.

В края на срещата , в знак на признателност и уважение към положения труд, на всеки от спортистите беше връчена монета на командващия на Съвместното командване на силите и  поздравителен адрес .

„Шампионите не се създават в залата. Шампионите са направени от нещо, което е дълбоко вътре в тях – едно желание, една мечта, една визия.”

Още веднъж поздравяваме редник 3-ти клас Красимир Димитров АНЕВ, цивилен служител Владимир Илиев ИЛИЕВ и цивилен служител Даниел Панев АСЕНОВ за постигнатите победи и им желаем здраве и бодър дух, сили, воля и упоритост, за да постигат мечтите си и да ни радват с нови победи.

 __________________________________________________________________

Красимир Димитров Анев е роден на 16.06.1987 г. в гр.Самоков

През 2006 г. завършва спортното училище „Никола Велчев” в гр.Самоков,  а през 2013 г. и Националната спортна академия в гр.София, спортна дисциплина – биатлон.

От 01.11.2010 г. е в редовете на Българската армия.

Редник Красимир Анев е „Младши специалист по физическата подготовка и спорт” в „Центъра за елитен спорт” на в.ф.22980-София, което е подчинено на Съвместното командване на силите.

 

цивилен служител Владимир Илиев ИЛИЕВ е роден на 17.03.1987 г. в гр. Троян. През 2014 г. завършва Национална спортна академия със спортна дисциплина – Биатлон

В Българската армия е от 01.11.2016 г., на длъжност: „Главен специалист“

в „Център за елитен спорт” на военно формирование 22980-София

 

цивилен служител Даниел Панев АСЕНОВ е роден 17.05.1997 г. в гр. Ямбол.

През 2016 г. завършва Професионална гимназия по земеделие – 2016 г. в родния си град.

В Българската армия е от 01.11.2016 г. на длъжност: „Главен специалист“

в „Център за елитен спорт” на военно формирование 22980-София

Главният сержант на Съвместното командване на силите старшина Петър Симеонов участва в работното посещение на главните сержанти от Националната гвардия на Тенеси, САЩ, което се проведе в периода 8 – 12 юли 2019 г. Мероприятието се провежда в България за първи път и е част от програмата за сътрудничество между Националната гвардия на щата Тенеси и Българската армия. По време на визитата бяха посетени военното формирование 28 000 – Граф Игнатиево, 68-ма бригада „Специални ... още
Kомандващият генерал-лейтенант Любчо Тодоров посрещна днес, 10.07.2019 г., в Съвместното командване на силите и награди военни медици, участвали в мисията на Европейския съюз за обучение на силите за сигурност на Мали през последните шест месеца. Българският национален контингент изпълняваше задачи, свързани с  медицинското осигуряване на щаба на операцията на Европейския съюз.             Със заповед на министъра на отбраната, с ... още
„Засвидетелствам своето и на ръководството на Съвместното командване на силите уважение и благодарност, за вашия професионализъм, всеотдайността и високото чувство на отговорност, които проявявате при изпълнение на поставените задачи. Убеден съм, че вашата амбиция за успех няма да намалява с времето и активно и настойчиво ще работите за утвърждаване авторитета на Съвместното командване на силите сред Българската армия и нашите партньори в НАТО и Европейския съюз.” С тези думи на ... още
В навечерието на празникa на Съвместното командване на силите – 1 юли, във военни формирования 28860 – Г. Малина с командир полковник Димитър Хлебаров,  48940- Бургас с командир подполковник Любомир Люцканов и  22980 – София  с командир подполковник Стоян Червеняков, от състава на СКС, се проведе „Ден на отворени врати”. Формированията отвориха вратите си за ученици и преподаватели. Развърнаха се центрове за показ на въоръжение, екипировка ... още
Заместник-командващият на Съвместното командване на силите генерал-майор Иван Лалов, той и директор на националната структура за ръководство и контрол на ученията на територията на България връчи, днес 20 юни, сертификати на всички военнослужещи от състава на Националната структура за ръководство и контрол на ученията проведени през месец юни на територията на Р България и Медийния център.  Националната структура за ръководство и контрол на учението беше сформирана от представители на ... още