НОВИНИ
Спортисти от Центъра за елитен спорт на Съвместното командване на силите триумфираха на световни и европейски първенства

За пореден път военнослужещи от Центъра за елитен спорт към Центъра за осигуряване на Съвместното командване на силите завоюваха призови места на световните и европейски спортни форуми.

По повод спечелените титли командващият на Съвместното командване на силите генерал-лейтенант Любчо Тодоров проведе среща със шампионите, на която им благодари за положените усилия за популяризирането на Република България и нейните въоръжени сили по света и им пожела да бъдат все така упорити, борбени и устремени към успехи.

Редник 3-ти клас Красимир Димитров АНЕВ, младши специалист по физическа подготовка и спорт спечели златото в индивидуалната дисциплина на 20 километра мъже по биатлон на Европейско първенство в Минск-Раубичи, Беларус. Анев направи само един пропуск при четирите си стрелби и измина трасето за 53:18.1 мин. Авансът му пред втория Тарей Бьо от Норвегия бе повече от 3 секунди. 31-годишният Красимир Анев има още в кариерата четири сребърни и четири бронзови медала.

Цивилен служител Владимир Илиев ИЛИЕВ, главен специалист в „Център за елитен спорт” на военно формирование 22980-София взе сребърното отличие по Биатлон на 20 км. за мъже на Световно първенство в Швеция.

Илиев е състезател в Националния отбор по Биатлон от 2004 г., участник в две олимпиади и седем Световни първенства за мъже, осем Европейски първенства и участник в стартовете за Световната купа.

Също така Владимир ИЛИЕВ е първият български участник на масов старт на Световното първенство във Финландия през 2015 г., световен шампион от лятно Световно първенство в Румъния 2015 г., заема  4 място на смесена щафета през 2017 г., 1 място на  Европейското първенство и второто място на  Световни военни игри през същата година.  Участник е в Зимните Олимпийски игри през 2018 г. и многократен държавен шампион и носител на купа „България”

Цивилен служител Даниел Панев АСЕНОВ, главен специалист в „Център за елитен спорт” на военно формирование 22980-София зае първото място на Европейско първенство по бокс за мъже и жени до 22 г. в категорията до 52 кг. във Владикавказ.

Даниел АСЕНОВ е заема първото място на Европейското първенство в категорията през 2015 г. Следващата, 2016 година може да се нарече „златна“ за Асенов. През тази година той завоюва първите места на  държавното лично отборно първенство, на международен турнир, на Европейското и Световно първенство. През 2017 г. отново взема златото Европейското първенство.

Цивилен служител Асенов е  носител на купа „Странджа”за 2017 г. и 2019 г.

От името на ръководството на Съвместното командване на силите и лично от свое име Ви поздравявам за  личните Ви постижения и заслужения успех, постигнат на състезанията в които участвахте.

Вашето безупречно представяне и Вашата победа са белег на успешно изминат дълъг тренировъчен път, но и ново начало, което носи нови надежди и успехи за Българската армия и България.  Заяви в обръщението си към спортистите генерал-лейтенант Тодоров.

В края на срещата , в знак на признателност и уважение към положения труд, на всеки от спортистите беше връчена монета на командващия на Съвместното командване на силите и  поздравителен адрес .

„Шампионите не се създават в залата. Шампионите са направени от нещо, което е дълбоко вътре в тях – едно желание, една мечта, една визия.”

Още веднъж поздравяваме редник 3-ти клас Красимир Димитров АНЕВ, цивилен служител Владимир Илиев ИЛИЕВ и цивилен служител Даниел Панев АСЕНОВ за постигнатите победи и им желаем здраве и бодър дух, сили, воля и упоритост, за да постигат мечтите си и да ни радват с нови победи.

 __________________________________________________________________

Красимир Димитров Анев е роден на 16.06.1987 г. в гр.Самоков

През 2006 г. завършва спортното училище „Никола Велчев” в гр.Самоков,  а през 2013 г. и Националната спортна академия в гр.София, спортна дисциплина – биатлон.

От 01.11.2010 г. е в редовете на Българската армия.

Редник Красимир Анев е „Младши специалист по физическата подготовка и спорт” в „Центъра за елитен спорт” на в.ф.22980-София, което е подчинено на Съвместното командване на силите.

 

цивилен служител Владимир Илиев ИЛИЕВ е роден на 17.03.1987 г. в гр. Троян. През 2014 г. завършва Национална спортна академия със спортна дисциплина – Биатлон

В Българската армия е от 01.11.2016 г., на длъжност: „Главен специалист“

в „Център за елитен спорт” на военно формирование 22980-София

 

цивилен служител Даниел Панев АСЕНОВ е роден 17.05.1997 г. в гр. Ямбол.

През 2016 г. завършва Професионална гимназия по земеделие – 2016 г. в родния си град.

В Българската армия е от 01.11.2016 г. на длъжност: „Главен специалист“

в „Център за елитен спорт” на военно формирование 22980-София

По традиция в навечерието на Деня на храбростта и празника на Българската армия – 6 май Съвместното командване на силите организира видеоконферентната връзка с националните командири на военните контингенти в Афганистан, Босна и Херцеговина, Косово ,Мали и Ирак. В събитието участваха министърът на отбраната господин Красимир Каракачанов, началникът на отбраната – генерал Андрей Боцев  и командващият на Съвместното командване на силите – генерал-лейтенант Любчо ... още
В навечерието на 6 май – Ден на храбростта и празник на Българската армия, за постигнати високи резултати, проявени инициативност и отговорност при изпълнение на служебните задължения с предметни награди и грамоти бяха отличени офицери, сержанти и цивилни служители от Съвместното командване на силите и подчинените военни формирования. „На този ден коленичим смирено, за да почетем паметта на хиляди доблестни и храбри български воини, които отдадоха живота си през войните за ... още
С тържествен ритуал, на 05 април 2019 година, се подписа акта за сдаване и приемане на длъжността „Командир на военно формирование 48960” между полковник Иван Сотиров и полковник Марин Маринов. Актът бе утвърден от Командващия на Съвместното командване на силите генерал-лейтенант Любчо Тодоров. Пред личния състав генерал-лейтенант Тодоров изказа своята и на ръководството на СКС признателност и благодарност към полковник Сотиров за достойната военна служба, постигнатите през ... още
На 03 април 2019 година се състоя церемония по сдаване и приемане на длъжността „Командир на военно формирование 32450” – Мокрен. Беше прочетена заповед за освобождаване от военна служба на досегашния командир подполковник Петър Желев. Командващият на Съвместното командване на силите генерал-лейтенант Любчо Тодоров връчи, от името на министъра на отбраната, началника на отбраната и от свое име, награди на подполковник Желев и изказа своята и на ръководството на СКС ... още