НОВИНИ
Видеоконферентна връзка с националните командири на българските военни контингенти зад граница по повод 6 май

Командващият на Съвместното командване на силите генерал-лейтенант Любчо Тодоров ръководи днес, 05.05.2020 година, видеоконферентната връзка на началника на отбраната адмирал Емил Ефтимов с националните командири на военните контингенти в Афганистан, Босна и Херцеговина, Косово и Мали.  

 Събитието беше организирано по повод 6 май – Ден на храбростта и Празник на Българската армия от Съвместното командване на силите.

 В докладите си националните командири полковник Светлозар Стефанов (Афганистан), полковник Пламен Петков (Босна и Херцеговина), подполковник Стоян Червеняков (Косово), старши лейтенант Тодор Солаков (Мали) подчертаха, че българските военнослужещи изпълняват успешно поставените задачи и дават своя принос за успеха на операциите.

 Националните командири изразиха своята благодарност към политическото и военно ръководство на министерството на отбраната и Съвместното командване на силите за подкрепата при разрешаване на проблеми от всякакъв характер и отправиха пожелания към колегите си в България за здраве, благополучие, успехи и много празнично настроение.

 „Мисията ви е тежка,  но вие изпълнявате задачите си по достоен начин. Благодаря за организацията и дисциплината по време на карантинния период преди заминаването.  В тази обстановка повече от всякога ни е нужен висок дух. Организирайте дейността на контингента, така че целият личен състав да се върне жив и здрав. Ние вярваме във вас”, подчерта в обръщението си към националния командир в Афганистан адмирал Ефтимов.

Началникът на отбраната изрази добрата оценка на военното ръководство за изпълняваните с професионализъм задачи на българския контингент в Афганистан.

Поздравления по повод предстоящите празници и благодарност от името на министъра на отбраната и началника на отбраната за успешно и достойно изпълнените задачи получиха и националните командири на контингентите в Босна и Херцеговина, Косово и Мали.

Пожелавам ви приятно и безопасно посрещане на Деня на храбростта и Празника на Българската армия, много здраве, късмет и успешна мисия, допълни той в обръщението си към българските военнослужещи.

„Нека Свети Георги ви закриля“, с тези думи генерал-лейтенант Любчо Тодоров поздрави българските военнослужещи с празника. От името на ръководството на Съвместното командване на силите и от свое име им пожела здраве, много сили, бодрост и самочувствие за успешно завършване на мисиите зад граница.

Група от Националния мобилен модул по КИС на НАТО (DCM-F) от състава на 2-ри Свързочен батальон на Групата за КИС на НАТО участва в симулационното учение на Силите за отговор на НАТО „Stand Up – Thracians Standing 2020“, за времето от 1 до 27 юли 2020 г. Учението се планира от командира на Групата за КИС на НАТО генерал-майор Волганг Ренер и се провежда от команидра на 2-ри Свързочен батальон подполковник Робърт Топър. Непосредствен ръководител e командирът на Националния ... още
Двама български военнослужещи със симптоми на заразяване с Covid-19 от 40-ия контингент, участващ в мисията „Решителна подкрепа“ в Афганистан, ще бъдат транспортирани в България. Те са били диагностицирани в началото на месеца. С цел недопускане на разпространение на заразата, те са били транспортирани във военна болница на САЩ в Афганистан. Медицинските органи на мисията „Решителна подкрепа“ са препоръчали по-нататъшното лечение на военнослужещите да продължи извън ... още
Командващият на Съвместното командване на силите генерал-лейтенант Любчо Тодоров представи пред личния състав новия началник на Центъра за наблюдение и контрол на радиационна, химическа, биологическа и екологическа обстановка полковник Гено Игнатов.  Със заповед на министъра на отбраната той е повишен във звание полковник и назначен на  новата длъжност от 1 юли 2020 година Актът за приемане и сдаване на длъжността „Началник на Център за наблюдение и контрол на радиационна, ... още
Съвместното командване на силите отбеляза своя празник днес, 1 юли 2020 г., с ограничен личен състав и при стриктно спазване на мерките за физическа дистанция с цел недопускане на разпространение на вируса COVID-19. В обръщението си, командващият на Съвместното командване на силите генерал-лейтенант Любчо Тодоров изрази своята искрена благодарност за достойната служба, професионализма и старанието, чувството за дълг и отговорност, които личния състав на СКС и подчинените военни формирования ... още
В Мобилната комуникационно-информационна система от началото на седмицата стартира едномесечен курс „Начална военна подготовка“  - І модул при стриктно спазване на епидемиологичните мерки за защита от COVID-19. В курса са включени 30 новоназначени военнослужещи от 8 подчинени формирования на Съвместното командване на силите в гарнизоните София и Бургас. Подготовката е част от първоначалното обучение на новоприетите военнослужещи и неговата цел е да формира у тях трайни ... още
СКС В МЕДИИТЕ