НОВИНИ
Мобилна КИС има нов командир

Тържествен ритуал по сдаване и приемане на длъжността „Командир на Мобилна КИС“ се проведе на 7 октомври 2021 година, на строевия плац на формированието в Горна Малина.

 В присъствието на командира на Съвместното командване на силите генерал-майор Валери Цолов, временно изпълняващият длъжността майор Даниел Димчев сдаде длъжността на полковник Теодор Тодоров.

“Назначаването на полковник Тодоров на тази длъжност е израз на висока оценка от досегашната му дейност. Пред Вас стои дълъг и изпълнен с предизвикателства път, пред Вас стоят задачите да установите едно нормално и устойчиво темпо в Мобилната КИС за ефективно изпълнение на всички дейности по отношение на комуникационно-информационната поддръжка на Съвместното командване на силите. Да утвърдите и повишите авторитета на  Мобилната КИС в гражданското общество, така че всеки един офицер, сержант и войник да бъде горд, че служи в това формирование.

Желая Ви добро здраве и успех. Все така всеотдайно и отговорно изпълнение на поставените пред всички вас задачи“, с тези думи генерал-майор Валери Цолов се обърна към полковник Тодоров и го поздрави за назначаването му на новата длъжност.

Майор Димчев сдаде чисто и неопетнено знамето на формированието на командира на СКС, а той от своя страна връчи знамето на новия командир, който обеща да го пази.

В своето слово полковник Теодор Тодоров отбеляза, че приема тази длъжност с огромна отговорност и ясното съзнание, че пред него стои нелеката задача да бъде продължена традицията на неговите предшественици и, че предизвикателствата пред които ще се изправи са сериозни и изискват изключително много работа и последователност в действията.

„В своята работа ще разчита на професионализма, компетентността, дисциплината и отговорността на всеки един от Мобилна КИС, защото вие сте богатството на най-голямото формирование за осигуряване на полева комуникационно-информационна поддръжка в Българската армия“, допълни той.

На церемонията присъстваха още заместник-началника на щаба по ресурсите  на СКС полковник Юлиян Петров и офицери от Съвместното командване на силите.

 

Полковник Теодор Тодоров е роден на 06.02.1975 година в град Велико Търново.

През 1998 г. завършва ВВОВУ „Васил Левски  - Велико Търново със специалност „Свързочни войски“ и Военна академия „Г.С.Раковски“ с профил командно-щабен, специалност „Организация и управление на комуникационните системи“ през 2012 година.

Военната кариера на полковник Тодоров започва като командир на свързочен взвод в Горна Малина. През годините службата му преминава през различни командни длъжности. Той е първият командир на Националния мобилен модул по КИС на НАТО, което е и първото Натовско формирование в България.  Последната длъжност, която заема е главен експерт в отдел „Комуникационни мрежи и системи“ в Дирекция „Комуникационни и информационни системи“, Щаба на отбраната.

 

 

Началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов и началникът на щабa на отбраната на Република Румъния генерал Даниел Петреску посетиха Съвместното командване на силите, днес 10.05.2022 г. Генерал Петреску и адмирал Ефтимов бяха посрещнати от командира на Съвместното командване на силите генерал-майор Валери Цолов във Военния команден център. По време на срещата бяха обсъдени актуални теми от региона, настоящите и бъдещи предизвикателства пред страните-членки на НАТО,  въпроси, свързани ... още
Командирът на Съвместното командване на силите генерал-майор Валери Цолов ръководи днес, 05.05.2022 година, видеоконферентната връзка на министъра на отбраната Драгомир Заков и началника на отбраната адмирал Емил Ефтимов с националните командири на военните контингенти в Босна и Херцеговина, Косово, Ирак и Мали. Събитието беше организирано от Съвместното командване на силите по повод предстоящия  празник на Българската армия и Ден на храбростта – 6-ти май. Българските ... още
„Има дати в нашата история, които ни зареждат с национална гордост и самочувствие, с нови духовни сили, енергия и патриотизъм. Такава дата е 6 май - Деня на храбростта и празник на Българската армия. На този светъл християнски празник Гергьовден ние коленичим смирено, за да почетем паметта на хилядите доблестни и храбри български воини отдали живота си в името на българските национални идеали, обединението на България и защитата на териториалната цялост и независимостта на ... още
„Ролята на главните сержанти във формированията е особено важна, защото вие сте първите помощници на командирите по отношение на обучението и възпитанието на сержантския и войнишкия състав. Вие сте тези, които формират тяхното поведение съответстващо на изпълнението на задачите и едновременно с това трябва да бъдете обучаващи, възпитатели и командири“, с тези думи, днес 23.03.2022 г., заместник-началникът на щаба по операциите полковник Христо Христов даде началото на ... още
В продължение на два дни, в изпълнение на Плана за подготовка на въоръжените сили на Република България през 2022 година, в Центъра за наблюдение и контрол на радиационната, химическа, биологическа и екологическа обстановка, от състава на #СъвместноКомандванеНаСилите се проведе учебно-методически сбор със специалистите по предупреждаване и докладване на ядрената, химическа, биологическа и екологическа обстановка (ЯХБЕО) от видовете въоръжени сили. Сборът беше открит от началника на Центъра ... още
СКС В МЕДИИТЕ