НОВИНИ
Флотилен адмирал Галин Манев встъпи в длъжност началник на щаба на Съвместното командване на силите

В тържествена обстановка днес, 1 август 2022 година, в Съвместното командване на силите бяха представени новоназначеният  началник на щаба флотилен адмирал Галин Манев и цивилни служители в командването на СКС”.

В присъствието на личния състав на СКС и командирите на подчинените военни формирования, командирът на Съвместното командване генерал-майор Цолов приветства флотилен адмирал Галин Манев с назначаването му на длъжността и изрази своята увереност, че имайки предвид високата оценка на досегашната му дейност и изключителна квалификация, той ще съумее по най-добрия начин, използвайки богатия си образователен и професионален опит, да се справи с предизвикателствата на новата длъжност.

Генерал-майор Валери Цолов поздрави и новоназначените цивилни служители и отбеляза, че с необходимите знания, умения и опит, които притежават ще подпомагат по-нататъшното развитие на Командването.

„За мен е голяма чест да бъда назначен на тази длъжност и да бъда част от семейството на Съвместното командване на силите. В същото време осъзнавам огромната отговорност и това, че предизвикателствата пред Командването са сложни и завладяващи, изискващи пълна концентрация, ефективни партньорства и синхронизирани усилия. Искрено се надявам на Вашата подкрепа, ще разчитам на Вашия професионализъм и работата ни в екип. Щастлив съм да се присъединя към Вас и очаквам с нетърпение всичко, което предстои да изпълним заедно”, подчерта в изказването си флотилен адмирал Галин Манев.

По традиция, командирът на СКС генерал-майор Валери Цолов връчи нагръдния знак на командването на флотилен адмирал Галин Манев с думите да го носи с гордост и чест и му пожела успешна реализация на новата длъжност.

*************************

Флотилен адмирал Галин Манев е роден на 02.10.1970 г., в гр. Варна. Завършва ВВМУ "Н.Й.Вапцаров", гр. Варна през 1994 г. със специалност „Корабоводене”, Военна академия „Г. С. Раковски” през 2004 година и Военноморския команден колеж в Нюпорт, Роуд Айлънд, САЩ  през 2017 г.       

 Военната си кариера започва през 1994 година като командир на щурманска бойна част на ракетен катер пр. 1241.1 „Мълния“ - Созопол, където за периода до 2002 година преминава през длъжности от помощник-командир на катер до командир на катер.

След завършване на Военната академия през 2004 година е назначен на длъжността старши помощник-началник по ударните сили на ВМС в отдел „Планиране и управление на операциите“ в Щаба на ВМС, а от 2008 – 2012 г. е командир на фрегата.

В периода от 2012 до 2014 г. е началник на щаба на 18-ти дивизион спомагателни кораби – Варна, а до 2016 г. е командир на същия дивизион.

След завършване на обучението си в САЩ през 2018 г. е назначен на длъжността началник на отдел „Планиране, развитие и бюджетиране на ВМС“ в Щаба на ВМС. През 2021 г. е началник на отдел „НАТО, ЕС и регионални инициативи“ в дирекция „Стратегическо планиране“ в Щаба на отбраната.

От 01.08.2022 г.  година поема поста на началник на щаба на Съвместното командване на силите.

Награждаван е многократно с предметни и морални награди за отлично изпълнение на служебните си задължения, сред които са награден знак „за отлична служба - I степен”,  на министър на отбраната и  награден знак „за доблестна служба“ на министъра на отбраната.

 

"Свързочните формирования с достойнство и чест изпълняват поставените задачи по комуникационно-информационното осигуряване на формированията от БА при изпълнение на мисиите на въоръжените сили, дават своя принос при участие в операции и мисии зад граница и към националната сигурност в мирно време в помощ на населението при бедствия. Затова днес, засвидетелствам своето уважение и признание към дейността на офицерите от отдел „КИС” в Съвместното командване на силите, към всички ... още
В рамките на посещението си в България на 11 и 12 септември 2022 г., новият командир на Съюзното съвместно командване на силите - Неапол адмирал Стюърт Мънч посети Учебен полигон “Ново село” и се запозна с процеса на съвместната подготовка на бойната група в България. Той беше посрещнат от заместник-началникът на отбраната генерал-лейтенант Димитър Илиев и командирът на Съвместното командване на силите генерал-майор Валери Цолов, които заедно наблюдаваха демонстрация на ... още
Ротацията на българския контингент се извърши в периода 23 август - 1 септември 2022 година, под ръководството и контрола на комисия от Съвместното командване на силите с председател полковник Вичо Вичев. На тържествената церемония по предаване на отговорностите между военнослужещите от двата контингента в база Бутмир, Сараево, в присъствието на националния командир на българския контингент полковник Красимир Ценов, досегашният помощник-национален командир, той и командир на националния ... още
Съвместното командване на силите организира конкурс на назначаване на войници, завършили граждански, средни или висши училища в страната и чужбина, на длъжности във военно формирование 22980 - София, военно формирование 28860 - Горна Малина и военно формирование 52210 - Банкя. Конкурсът за 18 длъжности за войници ще се проведе за времето от 17.10. до 22.10.2022 г. в съответните военни формирования и включва тест за проверка на общата култура, изпит за определяне на  физическа годност и ... още
С посрещане на националното знаме започна тържественият ритуал по полагане на военна клетва за вярност пред народ и Родина от новоназначените във формированието военнослужещи, днес  19 август 2022 година. „Днешният ден е празничен за всички, но e от особено значение за Мобилната КИС, защото в нашите редици постъпват достойни млади български граждани, решили да се посветят в служба на Отечеството.“, заяви в обръщението си към присъстващите командира на Мобилната КИС, ... още
СКС В МЕДИИТЕ